Jeragat kronik kesan pengunaan pelbagai jenama kosmetik

” Cikgu Laila pernah guna beberapa produk pelbagai jenama, sebelum beliau menghubungi saya untuk bantu masalah jeragat yang membelenggu fikirannya.

(Nampak remeh kan, tapi jeragat, jerawat kronik boleh merendahkan keyakinan seorang wanita. Justeru kajian dalam bidang kosmetik bukan perkara yang remeh, dan perlu disokong sebagai salah satu cabang R&D).

Jujur saya katakan, apabila beliau berkongsi gambar wajahnya pada Januari yang lepas, saya agak bimbang jika Micellar Series tak dapat membantu beliau.

Tapi selepas saya tanya beberapa soalan, saya tahu jeragat beliau bukan jenis melasma atau ‘deep pigmentation’ yang disebabkan hormon, saya yakin Naturel Kiss boleh bantu, sekurang-kurangnya tidak menerukkan lagi atau boleh mengurangkan jeragat beliau.

Malangnya, lima produk yang beliau nyatakan kepada saya itu semuanya saya tahu. Inilah satu kesedihan saya selepas bergelar founder. Hanya tutup mata dan mulut dengan jenama-jenama beracun atau overclaim ini. Kerana jika saya bersuara, pasti dikecam memburukkan produk lain.

Tak kisahlah, selepas guna semua produk viral tu, bila sudah putus asa datang mencari Naturel Kiss. InshaAllah kami cuba bantu sebaik mungkin.

Cikgu Laila kata, ramai kawan-kawan yang menegur perubahan positif wajahnya. Alhamdulillah keyakinan diri telah pulih kembali.

Terima kasih Cikgu Laila kerana mengizinkan saya untuk share pengalaman Cikgu. Semoga menjadi inspirasi kepada ramai wanita yang memerlukan produk yang boleh membaiki semula kulit wajah yang rosak ”

Tiga faktor produk Naturel Kiss berjaya bantu para wanita menyelesaikan masalah kulit:
1) Penggunaan bahan-bahan yang terbukti dalam merawat kulit seperti hyaluronic acid dan bee venom,
2) Penggunaan bahan asas berkualiti tinggi dari Jepun,
3) Penggunaan minyak essential oil,
4) Mengelak sama sekali bahan bertoksik seperti pemutih hydroquinon, plumbum, merkuri etc. Dan mengelak pengawet sintetik seperti paraben.
5) Berasaskan penyelidikan.


– Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar, Pensyarah dan Penyelidik Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia, Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetics

Leave a Reply

You cannot copy content of this page