JAWAPAN KEPADA MASALAH KULIT & PENUAAN
R&D oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

TEKNOLOGI TERBARU DARI UTM UNTUK MERAWAT MASALAH

-Prof Madya Dr Siti Hamidah-
Pensyarah Fakulti Kejuteraan Kimia & Kuasa
Fellow Penyelidik Centre of Lipid Engineering & Applied Research, UTM
Head of Wellness Innovation Technologies (WIT)
Timbalan Dekan MJIT – UTM
Pengasas Age-Reverse Skincare

99% NATURAL BASED CLEANSER

Selamat untuk semua peringkat umur (REMAJA & BERUSIA)
Sesuai untuk jenis kulit SENSITIF, KERING, BERMINYAK & KOMBINASI.

FEEDBACK FROM OUR VIP GUEST TRIAL

berikut ada hasil trial feedback ke atas pelanggan VIP kami setelah mencuba NK AGE-REVERSE™ cleanser selama hampir sebulan

RASAI PERBEZAAN SEAWAL 7 HARI SELEPAS PENGGUNAAN YANG KONSISTEN

Secara puratanya, NK AGE-REVERSE™ akan menampakkan kesan perbezaan seawal 7 hari. Pemakaian secara konsisten dan betul akan memberi kesan positif dalam masa sebulan

.

✅Jika anda sudah terbiasa menggunakan cleanser “drugstore”, anda akan dapati berbezaan yang sangat ketara walaupun pertama kali.

✅ Kulit akan menjadi kering. Ini adalah antara tanda-tanda BeauT-Complex™ sedang bertindak menegangkang kulit anda. Kulit akan mula rasa lembut selepas hari ke-3

✅ Masih lagi tiada perubahan ketara untuk masalah yang serius.

.

✅ Kulit akan berasa lebih “plump” gebu & lembab.

✅ Jerawat mula mengecut & berkurangan. Lubang pori-pori mula mengecut.

✅ Bintik putih & hitam mula berkurangan, hidung rasa lebih licin & glowing.

.

✅ Garis-garis & kedutan halus mula hilang, kulit berasa lebih anjal.

✅ Warna kulit mula sekata, biji-biji kecil jerawat mula hilang sepenuhnya

.

✅ Jeragat & parut jerawat kritical mula pudar (mungkin sepenuhnya)

✅ Kulit kelihatan seperti muda kerana diganti oleh lapisan baru yang lebih sihat kerana dirawat oleh BeauT-Complex™ hasil dari penggunaan konsisten sebelum ini.

✅ Jerawat lebih susah untuk tumbuh, kulit kembali cerah dan sihat.

✅ Wajah lebih berseri, gebu, anjal & sihat walaupun tanpa makeup.

APA KATA MEREKA YANG TELAH
BERJAYA MENCAPAI IMPIAN BERSAMA
AGE-REVERSE™

AGE-REVERSE™️ pertama kali diperkenalkan pada bulan March 2021. Walaupun hanya baru beberapa bulan di pasaran, ramai yang telah pun mendapat result yang positive seawal 2 minggu.

NOTA:
Testimony ini diambil terus daripada feedback yang dikongsi oleh pengguna di Facebook VIP Group yang khas untuk pengguna Age-Reverse. Ruang yang limited, kami hanya kongsikan sebahagian dari beratus-ratus testimony yang ada. Boleh lawat bahagian komen-komen dipost-post selepas anda sertai group ini.

CARA BAGAIMANA CLEANSER INI BERFUNGSI

3 DALAM 1

RUTIN ASAS & YANG PALING WAJIB UNTUK PENJAGAAN KULIT YANG EFFEKTIF ADA #3:

#1. CLEANSING

Bersihkan kotoran/minyak yang akan menyumbat liang pori, punca kulit kusam, jerawat & mendatangkan pelbagai masalah.

[PRODUK : CLEANSER]

#2. MOISTURISE

Kulit perlukan kelembapan untuk kekal anjal & sihat. Kulit yang kering akan mudah berkedut, kusam dan mendatangkan pelbagai masalah.

[PRODUK : MOISTURISER]

#3. REPAIR

Apabila usia meningkat, banyak sel-sel akan rosak & mati. Penghasilan sel baru makin berkurang. Kulit perlukan vitamin (bahan aktif) tambahan untuk merawat & merangsang kembali menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat.

[PRODUK : SERUM/TONER/etc]

Ketiga-tiga fungsi asas ini sukar digabungkan dalam 1 produk, jadi terpaksa keluarkan produk berasingan untuk setiap fungsi.

Namun, penemuan terbaru oleh pakar-pakar dari UTM melalui kajian Teknologi Nano Hijau berjaya menggabungkan ketiga-tiga fungsi ini dalam 1 produk cleansermenggunakan teknologi BeuT-Complex™

MEET OUR WORLD CLASS ANTI AGING FORMULA

BeuT-Complex™

BeuT-ComplexT™ bukanlah formulasi yang dibeli dari mana-mana kilang OEM lalu dipackagekan ke jenama sendiri. Ia adalah hasil kajian lebih 12 tahun dalam R&D Nano-Teknologi Hijau yang sangat rumit. Jutaan ringgit telah dibelanjakan melalui geran-geran penyelidikan untuk penyediaan makmal, peralatan tercanggih, dan penggajian tenaga pakar diketuai oleh Prof Madya Dr Siti & sekumpulan penyelidik yang juga memiliki PhD & pakar dalam bidang masing-masing dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

BAGAIMANA

BEUT-COMPLEX BERTINDAK

NK AGE-REVERSE BeuT-Complex Micellar tech

MERESAP MASUK KE LAPISAN-LAPISAN KULIT

BeuT-Complex™ yang mengandungi bahan anti-aging akan dibawa meresap masuk hingga ke lapisan kulit paling bawah (stratum basale). Disaran untuk biarkan sehingga 3~5minit supaya bahan aktif ini betul-betul mendapat penyerapan yang optimum. 

(Tak perlu risau, bahan pencuci yang digunakan adalah jenis natural, jadi tidak akan menghakis/rosakkan skin barrier walaupun dibiarkan lama)

KOTORAN YANG TERSUMBAT DIKELUARKAN

Molekul nano-micellar bertindak seperti magnet untuk menarik dan memerangkap kotoran, makeup, sebum, minyak lalu dikeluarkan ke lapisan permukaan luar kulit.

Age-Reverse Cleanser™ menggunakan surfactant  dari natural plan-based iaitu Sodium Methyl Cocoyl Taurate (SMT). Natural surfactant paling lembut pada kulit yang menanggalkan kotoran tanpa mengeringkan kulit. SMT tidak sama seperti surfactant synthetic (contohnya SLS). Walaupun kerap digunakan setiap hari, kulit akan tetap lembab tanpa rasa kering/merengsa.

BAHAN ANTI AGING DIBEBASKAN KE LAPISAN KULIT PALING BAWAH

Kapsul nano-micellar yang membawa bahan aktif tadi akan terurai lalu membebaskan bahan aktif yang mengandungi enzim, protin & vitamin yang penting untuk kulit di lapisan bawah stratum basale – lapisan dimana sel-sel baru dihasilkan.

SEL-SEL KULIT MENYERAP BAHAN ANTI AGING

Bahan aktif yang kaya dengan anti-aging tadi kemudianya dapat diserap terus oleh sel-sel kulit untuk meningkatkan metabolism lalu merangsang kitaran penghasilan kulit baru lebih cepat. Jadi sel-sel bermasalah seperti jeragat yang berada pada lapisan tengah boleh dirawat & diganti dengan sel baru yang lebih sihat.

PROSES RAWATAN BERLAKU

Bee Venom dikenali sebagai “Natural Botox” memperbaiki stuktur collagen supaya kulit kembali anjal & mempercepatkan pembentukan sel baru.

Hyaluronic asid berfungsi melembabkan kulit akan membuatkan kulit rasa lebih supple, gebu & mempercepatkan proses menyembuhan

BeuT-Complex juga mengandungi Tyrosinase Inhibitor yang dapat mengurangkan ransangan enzim Tyrosinase lalu mengurangkan pengeluaran melanin berlebihan untuk merawat masalah pigmentasi.

Nota:
Khas untuk masalah jeragat (pigmentasi), proses ini mengambil masa & perlukan pengggunaan yang kosisten. Age-Reverse bukanlah produk “hype-marketing” yang menjanjikan kesan segera. Ini adalah produk berasaskan R&D yang terbukti berkesan melalui kajian, cuma jeragat adalah masalah yang perlukan masa untuk diperbaiki. Makin kritikal, makin lama diperlukan. Perlu rialistik, masalah yang sudah bertahun-tahun, mustahil boleh diselesaikan dalam sebulan dua.

KENAPA PAKAR-PAKAR MENGIKTIRAF TEKNOLOGI INI BERTARAF DUNIA

Kajian R&D oleh Dr Siti ini adalah suatu penemuan yang sangat penting dalam dunia nanoteknologi & industri skincare kerana ia adalah FORMULA PERTAMA DI DUNIA yang berjaya menggabungkan fungsi nanomicellar sebagai pencuci & pengangkut bahan anti-penuaan. 

(Teknologi ini telah dipatentkan oleh UTM, hanya terdapat pada produk Age-Reverse)

Punca kepada masalah kulit berada pada lapisan dimana sel-sel kulit dihasilkan. Jadi jika bahan aktif yang digunakan tak mampu untuk meresap ke lapisan ini, ia hanya bertindak dipermukaan sahaja.

Bahan aktif tak mampu untuk meresap dengan sendirinya. Ia perlu dibantu oleh teknologi untuk mengangkut bahan ini ke dasar kulit. Kunci keberkesanan sesuatu produk adalah sejauh mana ia mampu meresap masuk ke dalam kulit. 

Nano-Micellar didalam BeuT-Complex boleh meresap 10x ganda lebih penyerapan berbanding mana-mana teknologi micellar yang lain kerana molekulnya hanya bersaiz 50~100nm.

Keboleh-serapan yang tinggi ini membolehkan bahan aktif yang kaya dengan anti-aging dihantar terus ke lapisan kulit yang paling dalam (lapisan dimana sel baru dihasilkan).

Semua vitamin, protin & enzim dari bahan anti-aging tadi akan lebih senang diserap terus oleh sel-sel kulit ini dengan lebih optimum. Jadi sel baru yang bakal dihasilkan nanti akan lebih sihat & berkualiti.

Teknologi Nano-Micellar didalam BeuT-ComplexT  adalah yang pertama di dunia yang mampu berfungsi mencuci kotoran dan pada masa yang sama bertindak sebagai pengangkut (currier) kepada bahan aktif anti-aging.

Vitamin, enzim protin yang terdapat dalam bahan aktif sesuatu formulasi boleh membantu untuk merawat kulit. Namun bahan aktif ini tak boleh menyerap masuk ke lapisan kulit bawah dengan sendirinya. Kalau kita sapu, dia hanya akan stay dipermukaan kullit luar sahaja.

Jadi sebagus manapun bahan yang digunakan tanpa disokong dengan teknologi bagi membantu penyerapan, maka ia hanya bertindak di permukaan kulit sahaja.. Bila kulit baru terhasil, masalah yang sama akan datang balik kerana lapisan dimana sel baru terhasil (stratum basale) masih lagi bermasalah.

Kitaran normal manusia menghasilkan kulit baru adalah 4 minggu & semakin lama apabila usia meningkat (15~20 minggu untuk umur >50 tahun)

Bahan seperti Bee Venom dan Hyaluronic Asid yang terdapat dalam formulasi BeuT-Complex™ terbukti dalam banyak kajian sangat berkesan untuk mempercepatkan metabolisme sel kulit, sekali gus mempercepatkan proses kitaran penghasilan kulit baru. Jadi sel-sel yang bermasalah seperti jeragat boleh diganti dengan sel baru yang berkualiti dengan lebih pantas.

Vitamin, enzim dan protin yang terdapat dalam formulasi BeuT-Complex™ sangat powerful untuk merawat lapisan kulit bawah. Apabila sel dilapisan ini sudah dipulihkan, maka sel-sel baru yang bakal dihasilkan akan lebih berkualiti. 

Tahap kolegen pada kulit juga akan meningkat, kulit akan lebih lembap, anjal dan lebih bernyawa. Dengan sel-sel yang lebih sihat, kulit akan mampu untuk mencerna jeragat dan meratakan tona kulit supaya kelihatan sekata & berseri. Kulit juga akan lebih cerah dan gebu.

Natural Tyrosinase Inhibitor seperti yang terdapat dalam BeuT-ComplexT dapat  mengurangkan ransangan enzim tyrosinase sehingga tiada pengeluaran pigmen yang berlebihan pada kulit.

Enzim tyrosinase adalah penggalak kepada penghasilan melanin (jeragat). Maksudnya, makin banyak enzim tyrosinase wujud dalam sel melanocyte, makin banyak melanin  dihasilkan. Jadi apabila penggalak melanin dikurangkan, secara automatik jeragat juga akan berkurangan.

BAHAN KANDUNGAN

BeuT-Complex™

Tahukah anda, bahan aktif yang sama tak semestinya sama effektif jika kualitinya berlainan.

Bahan-bahan dalam BeuT-Complex dipilih dari kualiti gred yang paling premium diimport terus dari negara Jepun (pengeluar gred terbaik untuk bahan kosmetik premium)

BEE VENOM

Digelar sebagai “Natural Botox”. Kajian mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri kerana ia membantu pengaliran darah. Selain itu bee venom juga terkenal dengan efek ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat.

HYALURONIC ACID

Fungsi penting untuk mengekalkan kelembapan kulit untuk mengelakkan kulit kering yang menjadi punca kepada pelbagai masalah kulit. Disamping itu, juga berperanan mengurangkan kedut dan garis, mencerahkan kulit, mengurangkan parut dan jeragat. 

FLOWER EXTRACT & ESSENTIAL OIL

Bukan hanya kaya dengan anti-aging, extract bunga dalam BeuT-Complex juga berfungsi sebagai Mood Enhancing & aroma terapi. Wangian bunga yang asli (bukan fragrant synthetic) yang sangat wangi lagi menyenangkan pasti buatkan anda tak sabar nak mencuci muka.

SENARAI PENUH INGREDIENT:
Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Water, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Bee Venom, Lauryl Glucoside, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Hibiscus sabdariffa (Roselle) Flower Extract, Camellia japonica Flower Extract, Paeonia albiflora Flower Extract, Hydroxyacetophe- 1,2-Hexanediol, Sodium Pelargonium none, Hyaluronate, graveolens (Geranium) Flower Oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) Oil, Lavandula angustifolia (Lavender) Oil, Citrus limon (Lemon) Peel Oil, Mentha piperita (Peppermint) Oil.

"SIMPLEST SKINCARE ROUTINE EVER"

HANYA 1 PRODUK CUKUP UNTUK SEMUA RUTIN ASAS

Dicipta khas untuk anda yang SIBUK dan TAK ADA MASA nak make-up & guna macam-macam produk.

“SAY GOODBYE TO COMPLICATED ROUTINE”

NOTA:

Boleh digunakan setiap kali sebelum mulakan rutin skincare atau makeup.

Disarankan untuk biarkan selama 3~5 minit untuk penyerapan yang lebih optimum. Lagi lama lagi bagus.

Botol bersaiz 100ml, CUKUP UNTUK 2 BULAN dengan penggunaan yang konsisten 2x sehari.

Penggunaan minimum adalah 2x sehari. Namun, boleh juga gunakan sekerap yang mungkin kerana cleanser ini tak akan mengering/merengsakan kulit.
(cth: setiap kali selepas berwuduk)

TAPI MASALAH KULIT SAYA NI DAH TERLAMPAU SERIUS, BOLEH KE NK AGE-REVERSE™ SELAMATKAN?

Berikut adalah antara beberapa kajian kes client Dr. Siti yang mengalami masalah kulit yang sangat-sangat kritikal & hampir mustahil untuk dipulihkan – kebanyakanya berpunca daripada menggunakan produk synthetic & bertoksik). Alhamdulillah, berkat konsultansi & konsisten menggunakan produk NK™, kerosakan kulit yang hampir menemui jalan buntu ini berjaya diselesaikan.

Untuk kes kritikal, masa yang diambil akan lebih lama, jadi perlu lebih bersabar & konsisten untuk terus gunakan produk ini.

KES 1 : KERAP BERTUKAR PRODUK

Pn Laila mengalami masalah jeragat tahap kronik selepas kerap bertukar produk kosmetik pelbagai jenama. Alhamdulillah, selepas konsistent mengunakan NK selama 4bulan, perubahan yang sangat-sangat ketara dapat dilihat pada wajahnya walaupun pada permulaannya hamper givup mencari solusi maslah jeragat beliau. Baca kisah beliau DISINI

KES 2 : 4TAHUN GUNA PRODUCT TOXIC

Cikgu Mira yang asalnya memiliki kulit wajah yang cantik akibat tertipu dengan iklan jenama kosmetik ini, wajahnya mengalami breakout yang teruk akibat pengunaan produk bertoksik. Setelah penggunaan NK secara consistent masalah serius sebegini berjaya kembali pulih. Baca kisah beliau DISINI

KES 3 : KULIT TERLALU SENSITIF

Iman anak kepada Pn Malati dari Sabah ini mengalami masalah jerawat & kulit sensitif yang sangat kritikal. Bermacam product telah digunakan, tetapi hasilnya semakin teruk. . Atas nasihat Dr. Siti & penggunaan produk NK secara consistent masalah serius ini berjaya dipulihkan. Bacaan lanjut DISINI

NOTE:
Kes-kes di atas adalah kajian mengunakan Naturel Kiss Micellar Siries™ (MS) iaitu formulasi yang dibangunkan pada tahun 2018. Dengan formulasi terbaru BeuT-Complex™, kesannya adalah 5x lebih efektif berbanding MS™

HARGA PENGENALAN

Bayangkan, hanya untuk 3 produk asas sahaja total yang anda perlu belanja sekurang-kurangnya RM300~RM500.

Apatah lagi kalau jenama-jenama antarabangsa seperti Dior, Dr. Barbara dan sebagainya memang beribu-ribu la habis…

CLEANSER INI HANYA BERHARGA RM159.90

RM149 RM149 RM149

NK Age Reverse Cleanser-1

Secara purata, 1 botol 100ml ini boleh bertahan 2 bulan. Jadi hanya berbelanja RM2.50 sehari untuk rutin asas yang lengkap.

Tapi kalau rasa RM2.50/day ni pun mahal, cuba congak apa yang anda dapat dengan harga ni.

JIMAT BELANJA

Bayangkan berapa ratus dah berjaya dijimatkan bila hanya perlu 1 produk. Bilik air pun kembali lapang dari produk yang tak pernah habis guna.

JIMAT MASA

Tak perlu lagi spend lama untuk rutin harian, tak sampai 5minit dah boleh bersiap. Tak perlu lagi step-step tambahan.

SELAMAT MASA DEPAN

Tak perlu risau kulit rosak yang akan menelan belanja lebih besar dimasa hadapan.

tawaran
4 EXTRA BONUS
untuk
sepanjang hayat

ORDER SEKARANG UNTUK FREE SHIPPING  SELURUH NEGARA!

#PENTING:

Harga asal cleanser ini seperti yang tertera dikotak adalah RM159.90. Berikutan ketidaktentuan nilai matawang & global krisis untuk bahan mentah, hampir semua bahan organik telah berlaku peningkatan harga. Kemungkinan besar harga cleanser ini terpaksa di naikkan dalam masa terdekat atau tiada lagi FREE SHIPPING.

Sila dapatkan sekarang sementara FREE SHIPPING masih ada atau harga dinaikkan.

Age-Reverse™ series dibangunkan khas untuk masalah kulit penduduk Malaysia. Ia adalah hasil R&D gabungan dari pakar-pakar nano-teknologi, bio-chemical & bio-process UTM yang menelan belanja jutaan ringgit selama berbelas tahun ini telah diiktiraf formulasi skincare bertaraf dunia.

Kalau produk berasaskan R&D yang menang 35 award dunia pun kita tak percaya, nak percaya produk yang macamana lagi kan? 

F.A.Q

 • Ye, boleh. kami ada pasukan khidmat pelanggan terlatih untuk anda hubungi. Boleh click link dibawah ni ye untuk terus order di whatsapp:

  https://agereversecustomerservice.wasap.my

  p/s:
  Tapi, untuk memudahkan urusan & order anda diurus dengan lebih systematic, digalakkan untuk order terus di website ini.

 • Untuk penggunaan secara konsisten, boleh bertahan sehingga 2 bulan
 • Tips penggunaan setiap hari 2x sehari (1xpagi & 1xmalam)
 • Jangan risau, boleh terus guna & tak perlu grace period. Lagi cepat lagi bagus. Ada kes-kes terpencil yang mana pengguna mengalami reaksi kecil, anda hanya perlu teruskan menggunakan NK AR. Tempoh optimum penggunaan untuk menampakkan kesan adalah dari 1-minggu hingga 1-bulan.
 • NK AR adalah super gentle cleanser yang tidak memberi raksi harsh kepada kulit termasuk yang menipis kesan drpd penggunaan product bertoksik
 • Bee Venom mengandungi unsur inflamentory yang mampu meredakan rengsa & gatal-gatal atau allergic kulit
 • Bee Venom digelar ‘natural botox’ merupakan bahan yang amat bagus untuk mengurangkan garis halus kedutan, dan menjadikan kulit wajah lebih nampak firm (tegang dan berseri) kerana bee venom membantu pengaliran darah (improve blood circulation). Selain itu bee venom juga terkenal sebagai ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat. Kajian telah dijalankan terhadap bee venom ke atas wanita, mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri disebabkan faktor-faktor yang dinyatakan tadi.
 • Bee venom akan menstimulasikan penghasilan collagen, yang membantu penghasilan kulit baru yang lebih sihat. Manakala glutathione adalah lebih dikenali sebagai bahan untuk mencerahkan kulit.
 • Fungsi utama bee venom adalah anti aging, acne solution dan melicinkan kulit (make skin smooth), bukan memutihkan. Jika kulit nampak sihat, automatik ia akan berseri tidak kira warna kulit seseorang.
 • Penggunaan Bee Venom boleh merawat jeragat. Bahan utama dalam bee venom bukan vitamin C tetapi enzyme dan protein. Walaubagaimanapun pengguna perlu berhati-hati dengan produk bee venom yang tidak jujur. Contohnya hanya menggunakan nama bee venom tetapi mengandungi bahan-bahan yang merbahaya. 
 • Tidak semua essential oils baik untuk kesihatan dan kulit. Namun, beberapa essential oils adalah amat bagus dan menunjukkan ia mengandungi anti-aging properties yang amat tinggi.
 • Essential oils yang digunakan dalam produk NK AR adalah dipilih dengan teliti, kami lakukan kajian dan review sendiri bukan meniru produk lain. 
 • Essential oils adalah the top quality of ingredients, digabung dengan micellar nanotechnology, menjadikan NK AR adalah skincare terbaik. Penggunaan natural ingredients dapat menghalang breakout, mengurangkan garis halus, melembut dan mencerahkan kulit, merawat parut jeragat dan jerawat secara sustainable. Hasilnya kulit makin cantik dalam jangkamasa panjang.

Sewaktu kita tidur, ada 2 jenis hormon yang terlibat, iaitu:

 1. Melatonin (anti-aging hormon yang mengandungi antioksidan) – terhasil bila kita tidur.
 2. Cortisol (hormon stress) – berkurang bila kita tidur.

Tidur amat penting untuk kulit yang cantik. Tapi kulit juga boleh jadi kering terutamanya jika kita tidur dalam aircond, atau memakai pencuci muka yang mengandungi bahan kimia yang mengeringkan kulit sebelum kita tidur.

Banyak pencuci muka termasuk micellar cleanser di pasaran yang menggunakan bahan-bahan kimia sintetik, yang hanya menjadikan pengguna ‘rasa kulit bersih’ atau sensation sedangkan produk itu tidak membantu melembabkan kulit atau mengandungi bahan-bahan pelembab atau antiaging.

NK AR, yang mengandungi power ingredients tulen (bukan sintetik) Hyaluronik Acid, bee venom, minyak rose dan essential oil lain, akan menyerap dalam kulit dengan lebih efektif bila kita dalam keadaan relaks dan tidak stress. Di samping hormon melatonin yang dirembes, kombinasi ini akan menyebabkan wajah segar dan tidak kusam apabila kita bangun dari tidur. Keadaan tubuh dan kulit kita yang relaks ketika tidur, menyebabkan bahan-bahan aktif ini lebih berkesan.

NK AR dirumuskan dari hamper 100% bahan semula jadi, selamat digunakan untuk semua peringkat umur hatta untuk kanak-kanak sekalipun. Jika dari remaja sudah mula mengamalkan NK-AR, kuilt akan cantik & mudah diurus apabila dewasa. Cuma mungkin pernggunaanya tak perlu sekerap orang dewasa (malam sebelum tidur sahaja)

1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka

Age-Reverse Cleanser dihasilkan dari 99% bahan natural. Kekurangan produk yang tinggi % natural ini adalah tak tahan lama, cepat expired. Jadi tak sesuai untuk dipasarkan melalui kedai fizikal yang perlukan shelf life yang panjang supaya boleh letak lama di kaunter/rak-rak pasaraya & drugstore.

Untuk atasi masalah ini, bahan preservatif yang bersifat synthetic seperti paraben terpaksa dicampur untuk tingkatkan tempoh luput produk hingga 4~5 tahun.

Age-Reverse Cleanser™ tidak mengandungi paraben & bebas dari sebarang preservatif synthetic. Jadi tempoh hayat cleanser ini hanya 1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka.

CLOVERSEA ENTERPRISE  (IP0556185-D)
NO 9145 JALAN ENGGANG 12,
BANDAR PUTRA, 81000 KULAI JOHOR
TEL : 010-848 2949

Copyright  © Cloversea Enterprise (IP0556185-D)

You cannot copy content of this page