JAWAPAN KEPADA MASALAH KULIT & PENUAAN
R&D oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

TEKNOLOGI TERBARU DARI UTM UNTUK KEMBALIKAN KEREMAJAAN KULIT & MERAWAT MASALAH

KISAH ANDA JUGA SAMA SEPERTI INI?

NAK PILIH PRODUK SKINCARE SEKARANG NI MEMANG MENCABAR. ADA LEBIH 26,000 PRODUK SKINCARE DI MALAYSIA. 

TAK TAHU MACAMANA NAK PILIH…

MACAMANA NAK TAHU PRODUK MANA YANG JUJUR…

MANA YANG HANYA NAK BUAT DUIT…

Hmm... Dengan modal RM2,600 pun dah boleh jadi founder. Tak perlu tahu apa-apa pasal sains kulit pun boleh ada produk sendiri.
Sedangkan yang ada Not KKM pun boleh kena tarik balik sebab rupanya ada kandungan bahaya (tipu declare)???

😥 SIAPA FOUNDER? BETUL KE DIA MEMANG PAKAR DALAM BIDANG NI?

😥 FORMULASI PRODUK-PRODUK NI DARI KAJIAN MANA?

😥 FOUNDER NI BETUL-BETUL KE PAKAI PRODUK SENDIRI?

😥 BETUL KE PRODUK-PRODUK NI BERKESAN & SELAMAT?

MUNGKIN INILAH MASANYA UNTUK BERALIH KEPADA PRODUK YANG BERASASKAN R&D HASIL KAJIAN DARI MAKMAL OLEH MEREKA YANG BENAR-BENAR PAKAR DALAM BIDANG INI.

-Prof Madya Dr Siti Hamidah-
Pensyarah Fakulti Kejuteraan Kimia & Kuasa
Fellow Penyelidik Centre of Lipid Engineering & Applied Research, UTM
Head of Wellness Innovation Technologies (WIT)
Timbalan Dekan MJIT – UTM
Pengasas Age-Reverse Skincare

Sebenarnya rutin wajib dalam penjagaan wajah HANYA ada “3+1”. Dari rutin asas ini, maka lahirlah pelbagai formula bermacam jenis produk.

JOM TENGOK APAKAH RUTIN ASAS 3+1 INI:

3+1 RUTIN ASAS TERPENTING DALAM PENJAGAAN WAJAH

#1. CLEANSING

Bersihkan kotoran/minyak yang akan menyumbat liang pori, punca kulit kusam, jerawat & mendatangkan pelbagai masalah.

[PRODUK : CLEANSER]

#2. MOISTURISE

Kulit perlukan kelembapan untuk kekal anjal & sihat. Kulit yang kering akan mudah berkedut, kusam dan mendatangkan pelbagai masalah.

[PRODUK : MOISTURISER]

#3. REPAIR

Apabila usia meningkat, banyak sel-sel akan rosak & mati. Penghasilan sel baru makin berkurang. Kulit perlukan vitamin (bahan aktif) tambahan untuk merawat & merangsang kembali menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat.

[PRODUK : SERUM/TONER/etc]

#4. PROTECT

Sinar UV dari matahari boleh mempercepatkan proses penuaan & merosakkan sel-sel kulit. Tanpa perlindungan, semua pelaburan untuk fungsi #1~#3 boleh menjadi sia-sia.

[PRODUK : SUNSCREEN]

Kempat-empat fungsi asas ini sukar digabungkan dalam 1 produk, jadi terpaksa keluarkan produk berasingan untuk setiap fungsi.

ALL IN 1 SKINCARE

Penemuan terbaru oleh pakar-pakar dari UTM melalui kajian Teknologi Nano Hijau berjaya menggabungkan kesemua 4 fungsi  ini ke dalam 2 produk menggunakan teknologi
BeuT-Complex™

AGE-REVERSE CLEANSER
Fungsi untuk Mencuci + Merawat + Melembabkan kulit (3-in-1)

AGE-REVERSE SUNSCREEN
Fungsi untuk Melindungi kulit dari UVA, UVB, Blue Light (HEV)

MEET OUR WORLD CLASS ANTI AGING FORMULA

BeuT-Complex™

BeuT-ComplexT™ bukanlah formulasi yang dibeli dari mana-mana kilang OEM lalu dipackagekan ke jenama sendiri. Ia adalah hasil kajian lebih 12 tahun dalam R&D Nano-Teknologi Hijau yang sangat rumit. Jutaan ringgit telah dibelanjakan melalui geran-geran penyelidikan untuk penyediaan makmal, peralatan tercanggih, dan penggajian tenaga pakar diketuai oleh Prof Madya Dr Siti & sekumpulan penyelidik yang juga memiliki PhD & pakar dalam bidang masing-masing dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

PROUK BERASASKAN R&D, DIKETUAI OLEH FOUNDER SENDIRI

 • 100% berasaskan R&D, BeuT-Complex™ dihasilkan melalui kajian terperinci berdasarkan disiplin ilmu & mematuhi standard piawaian antarabangsa, (bukan produk timbang kilo – OEM)
 • Untuk memberi kesan yang lebih optimum kepada pengguna, formulasi ini akan sentiasa ditambah baik setiap tahun.
 •  

99% ORGANIK NATURAL BASE - SELAMAT UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

 • Untuk pastikan kesan yang paling optimum, BeuT-Complex™ hanya mengunakan bahan-bahan kualiti terbaik di dunia, diimport khas dari Jepun (pengeluar bahan kosmetik bermutu tertinggi di dunia).
 • 99% natural adalah standard yang terbaik di dunia yang jarang dapat dicapai oleh mana mana formulasi sekalipun (belum ada lagi yang mencapai 100% natural).
 •  

CERTIFIED AS “LABTESTED” BY BIOECONOMY

 • BeuT-Complex™ adalah Produk kosmetik pertama yang mendapat kelulusan “LABTESTED” dari Bioeconomy Malaysia (kategori kosmetik). Penilaian standard ini adalah yang paling ketat dan hanya dianugerahkan kepada produk berasaskan R&D dalam bidang bio-teknologi hijau. Juga medapat kelulusan dari SIRIM & KKM (NOT210300494K). Rujuk SINI untuk detail sijil kelulusan.
 •  

ACCREDITATION & RECOGNITION

Teknologi BeuT-ComplexT™ ini bukan hanya diiktiraf diperingkat nasional, bahkan memenangi anugerah & diiktiraf hingga ke peringkat international.

Setiap penemuaan baru akan dipatentkan untuk tujuan komersial & juga untuk melindungi hak cipta hasil penyelidikan bersama Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

KENAPA PAKAR-PAKAR MENGIKTIRAF TEKNOLOGI INI BERTARAF DUNIA

Kajian R&D oleh Dr Siti ini adalah suatu penemuan yang sangat penting dalam dunia nanoteknologi & industri skincare kerana ia adalah FORMULA PERTAMA DI DUNIA yang berjaya menggabungkan fungsi nanomicellar sebagai pencuci & pengangkut bahan anti-penuaan. 

(Teknologi ini telah dipatentkan oleh UTM, hanya terdapat pada produk Age-Reverse)

Teknologi Nano-Micellar didalam BeuT-ComplexT  adalah yang pertama di dunia yang mampu berfungsi mencuci kotoran dan pada masa yang sama bertindak sebagai pengangkut (currier) kepada bahan aktif anti-aging.

Vitamin, enzim protin yang terdapat dalam bahan aktif sesuatu formulasi boleh membantu untuk merawat kulit. Namun bahan aktif ini tak boleh menyerap masuk ke lapisan kulit bawah dengan sendirinya. Kalau kita sapu, dia hanya akan stay dipermukaan kullit luar sahaja.

Jadi sebagus manapun bahan yang digunakan tanpa disokong dengan teknologi bagi membantu penyerapan, maka ia hanya bertindak di permukaan kulit sahaja.. Bila kulit baru terhasil, masalah yang sama akan datang balik kerana lapisan dimana sel baru terhasil (stratum basale) masih lagi bermasalah.

Nano-Micellar didalam BeuT-Complex boleh meresap 10x ganda lebih penyerapan berbanding mana-mana teknologi micellar yang lain kerana molekulnya hanya bersaiz 50~100nm.

Keboleh-serapan yang tinggi ini membolehkan bahan aktif yang kaya dengan anti-aging dihantar terus ke lapisan kulit yang paling dalam (lapisan dimana sel baru dihasilkan).

Semua vitamin, protin & enzim dari bahan anti-aging tadi akan lebih senang diserap terus oleh sel-sel kulit ini dengan lebih optimum. Jadi sel baru yang bakal dihasilkan nanti akan lebih sihat & berkualiti.

Kitaran normal manusia menghasilkan kulit baru adalah 4 minggu & semakin lama apabila usia meningkat (15~20 minggu untuk umur >50 tahun)

Bahan seperti Bee Venom dan Hyaluronic Asid yang terdapat dalam formulasi BeuT-Complex™ terbukti dalam banyak kajian sangat berkesan untuk mempercepatkan metabolisme sel kulit, sekali gus mempercepatkan proses kitaran penghasilan kulit baru. Jadi sel-sel yang bermasalah seperti jeragat boleh diganti dengan sel baru yang berkualiti dengan lebih pantas.

Vitamin, enzim dan protin yang terdapat dalam formulasi BeuT-Complex™ sangat powerful untuk merawat lapisan kulit bawah. Apabila sel dilapisan ini sudah dipulihkan, maka sel-sel baru yang bakal dihasilkan akan lebih berkualiti. 

Tahap kolegen pada kulit juga akan meningkat, kulit akan lebih lembap, anjal dan lebih bernyawa. Dengan sel-sel yang lebih sihat, kulit akan mampu untuk mencerna jeragat dan meratakan tona kulit supaya kelihatan sekata & berseri. Kulit juga akan lebih cerah dan gebu.

Natural Tyrosinase Inhibitor seperti yang terdapat dalam BeuT-ComplexT dapat  mengurangkan ransangan enzim tyrosinase sehingga tiada pengeluaran pigmen yang berlebihan pada kulit.

Enzim tyrosinase adalah penggalak kepada penghasilan melanin (jeragat). Maksudnya, makin banyak enzim tyrosinase wujud dalam sel melanocyte, makin banyak melanin  dihasilkan. Jadi apabila penggalak melanin dikurangkan, secara automatik jeragat juga akan berkurangan.

APA KATA MEREKA YANG TELAH
BERJAYA MENCAPAI IMPIAN BERSAMA
AGE-REVERSE™

NOTA:
Testimony ini diambil terus daripada feedback yang dikongsi oleh pengguna di Facebook VIP Group yang khas untuk pengguna Age-Reverse. Ruang yang limited, kami hanya kongsikan sebahagian dari beratus-ratus testimony yang ada. Boleh lawat bahagian komen-komen dipost-post selepas anda sertai group ini.

"SIMPLEST SKINCARE ROUTINE EVER"

DICIPTA KHAS UNTUK MEREKA YANG SIBUK & TAK ADA MASA UNTUK RUTIN YANG COMPLICATED

“SAY GOODBYE TO COMPLICATED ROUTINE”

STEP #1

CLEANSER

CARA PENGGUNAAN

👉🏻 Tuang beberapa titis pada tapak tangan
👉🏻 Sapu & ratakan keseluruh muka
👉🏻Biarkan 3~5minit supaya meresap
👉🏻 Bilas dengan air bersih

👉🏻 Tuangkan beberapa titis pada kapas muka.
👉🏻Sapu/lap ke seluruh muka hingga semua kesan makeup ditanggalkan.
👉🏻 Tak perlu bilas jika menggunakan kapas muka.

Nano-Technology Micellar adalah satu teknologi yang sangat mahal sebenarnya. Hanya beberapa jenama sahaja yang betul-betul mampu menghasilkan produk menggunakan teknologi ini.

Tapi di Malaysia pengguna banyak di hildangkan dengan kempen marketing yang pelik-pelik & claim yang bukan-bukan untuk mislead pengguna. Nano-technology micellar hanya boleh wujud dalam keadaan cecair transparent. Agak pelik bila kita tengok macam-macam jenis produk diluar sana yang claim guna teknologi micellar tapi produk berbentuk krim, malah sabun pun ada.

Micellar adalah sejenis “system-carrier” yang berfungsi menyerap bahan aktif (vitamin/ enzyme/etc) yang mengandungi anti-aging untuk dibawa ke lapisan dalam kulit. Oleh kerana bersize 50~100nm, jadi ia mudah untuk meresap masuk kedalam kulit hingga kelapisan paling bawah – kawasan dimana sel kulit dihasilkan.

Tanpa teknologi ini, tak kira betapa bagus sekalipun bahan aktif itu, ia akan sia-sia kerana tak mampu diserap oleh kulit & hanya bertindak dipermukaan sahaja. 

Nano-carrier di dalam Age-Reverse Cleanser™ terbukti melalui ujian makmal bertindak 10x lebih penyerapan berbanding kebanyakan jenama hebat di dunia.

YES, Age-Reverse Cleanser™ sudah mencakupi mencuci, merawat dan melembab iaitu step-step penting dalam rutin skincare. Digabungkan dengan teknologi nano-micellar & formulasi anti-aging BeuT-Complex, ia bukan sahaja mampu mencuci muka dengan berkesan, tapi juga merawat & memperbaiki kerosakan kulit dari dalam seperti pigmentasi, jerawat kritikal & kesan-kesan penuaan.

Dengan cleanser ini, anda tak perlu lagi rutin tambahan yang berasingan seperti krim siang & malam. Ramai yang mendapat kesan positif dengan hanya menggunakan cleanser ini sahaja.

Pun begitu, fungsi utama cleanser ini tetap sebagai pencuci muka, jadi % kandungan surfactant akan melebihi % kandungan pelembab untuk pastikan keberkesananya sebagai pencuci.

Jadi jika anda berkulit terlampau kering, digalakkan untuk gunakan bersama Energy Mist Moisturiser sebagai pelembab tambahan untuk hasil yang lebih optimum & berganda.

Nota:
Penggunaan sunscreen masih lagi wajib untuk penjagaan kulit kerana skincare sahaja tak mampu untuk menghalang radiasi UVA/UVB yang menjadi punca kepada kerosakan kulit.

Realitinya, BELUM ada lagi formulasi skincare yang boleh mencapai 100% natural walaupun ramai yang claim sebaliknya (marketing gimik yang misleading). Paling tinggi yang mampu dicapai adalah 99%, seperti Age-Reverse Cleanser™ ini, itu pun sangat-sangat jarang mampu dicapai.

Kekurangan produk yang tinggi % natural ini adalah tak tahan lama, cepat expired. Jadi tak sesuai untuk dipasarkan melalui kedai fizikal yang perlukan shelf life yang panjang supaya boleh letak lama di kaunter/rak-rak pasaraya & drugstore.

Untuk atasi masalah ini, bahan preservatif yang bersifat synthetic seperti paraben” terpaksa dicampur untuk tingkatkan tempoh luput produk hingga 4~5 tahun.

Age-Reverse Cleanser™ tidak mengandungi paraben & bebas dari sebarang preservatif synthetic. Jadi tempoh hayat cleanser ini hanya 1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka.

Age-Reverse Cleanser™ adalah pencuci muka TANPA BUIH. Ramai yang kurang aware yang pencuci berbuih ini sangat harsh kepada kulit, lebih-lebih lagi kulit yang sensitif.

Pencuci berbuih menggunakan surfactant (agent pembersih) synthetic seperti “SLS” – sejenis bahan pencuci murahan yang biasa digunakan dalam pencuci muka berbentuk sabun pepejal mahupun cecair.

SLS memang boleh hilangkan kotoran, TAPI juga akan menghilangkan natural oil yang diperlukan kulit untuk kekal lembap. Jadi sebab tu lepas cuci walaupun rasa muka bersih, tapi akan rasa sangat tegang & kering/kusam. Untuk kulit sensitif, muka akan kemerahan, pedih & merengsa akibat reaksi terhadap bahan yang mengandungi SLS ini.

Age-Reverse Cleanser™ menggunakan surfactant  dari natural plan base iaitu Sodium Methyl Cocoyl Taurate (SMT). Natural surfactant paling lembut pada kulit, sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kanak-kanak & mereka yang berkulit sensitif.

Antara ciri unik yang sangat disukai ramai tentang cleanser ini adalah baunya. Ada jenama antarabangsa yang menggunakan pati air beras sebagai asas teknologi mereka, jadi ada bau masam bila dipakai. Agak tidak selesa walaupun harga boleh tahan mahal.

Age-Reverse Cleanser™ menggunakan 100%  bahan natural dari extract bungaan & essential oil seperti Rose Flower Water, Roselle Extract, Camellia japonica Flower Extract, Paeonia albiflora Flower Extract, Geranium, Lavender oil.

Hasilnya, bauan natural yang sangat harum & menyenangkan untuk semua jenis kulit tanpa perlu bimbang akan kesan sampingan seperti produk-produk yang menggunakan fragrance synthetic.

Age-Reverse Cleanser™ dihasilkan dengan teknologi nano-micellar yang menjadikan kadar penyerapannya adalah 5~10x ganda lebih baik dari mana-mana cleanser. 

Bukan hanya mampu mencuci muka dari kotoran seperti minyak, daki, tapi juga kotoran degil dari makeup tebal seperti kesan lipstik, foundation etc tanpa perlu double cleansing. Hanya tuangkan ke kapas muka, gosok/sapu hingga kotoran hilang sepenuhnya.

Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Water, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Bee Venom, Lauryl Glucoside, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Hibiscus sabdariffa (Roselle) Flower Extract, Camellia japonica Flower Extract, Paeonia albiflora Flower Extract, Hydroxyacetophe- 1,2-Hexanediol, Sodium Pelargonium none, Hyaluronate, graveolens (Geranium) Flower Oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) Oil, Lavandula angustifolia (Lavender) Oil, Citrus limon (Lemon) Peel Oil, Mentha piperita (Peppermint) Oil.

1 botol mengandungi 100ml, mampu bertahan 1 hingga 2 bulan mengikut penggunaan normal yang disyorkan 3~5kali sehari (untuk kulit bermasalah).

Untuk kulit normal, hanya 2x sehari sudah mencukupi – mampu bertahan sehingga 3~4 bulan.

Tempoh Luput : 1 tahun 6 bulan selepas tutup botol dibuka.

STEP #2

SUNSCREEN

Nota:
Sunscreen tak kira apa jenama sifatnya ada synthetic, jadi tak mesra wuduk (walaupun ada jenama yang claim sebaliknya). Tak cukup hanya dengan air biasa, perlu dipersihkan dengan cleanser untuk wuduk yang sempurna.

Sunscreen wajib dibersihkan sebelum tidur kerana takut risiko pori-pori tersumbat.

Cara penggunaan terpenting sunscreen adalah kekerapan setiap 3-4jam. Pastikan sapuan rata keseluruh wajah dan kawasan yang terdedah kepada matahari.

Tak perlu sapuan tebal (cth: 2 jari) kerana UV filter yang digunakan oleh Age-Reverse sudah cukup berfungsi dengan baik dengan hnya sapuan nipis.

Secara am, terdapat 2 jenis sunscreen iaitu Chemical Sunscreen & Mineral Sunscreen.

Mineral base sunscreen adalah lebih selamat berbanding chemical kerana dimana menggunakan Zinc Oxide (ZnO) dan Titanium Dioxide (TiO2) sebagai UV filter . Bahan ini tidak meresap ke dalam kulit, hanya bertindak menghasilkan lapisan perlindung UV di atas permukaan kulit. Jadi lebih sesuai terutamanya ibu mengandung kerana khuatir riskio menyerap masuk dalam saluran darah.

. Lapisan ini akan kekal hanya diatas permukaan kulit untuk melindunginya dari sinaran  UVA & UVB.

YES, Mesti!!!
Radiasi dari cahaya matahari terdiri daripada UVB & UVA.

UVB hanya bertindak dipermukaan kulit luar sahaja (epidermis) – meninggalkan kesan terbakar/sun-burn. UVB lebih senang dihalang & tidak mampu menembusi awan mahupun tingkap kaca. Jadi jika berteduh dibawah pokok pun kita akan selamat dari UVB.

UVA boleh menembusi jauh lebih ke lapisan kulit dalam (dermis) – meninggalkan kesan kulit gelap/sun-tanned. UVA lebih sukar dihalang & mampu  menembusi tingkap & boleh dipantul melalui kaca, air/salji. UVA akan merosakkan sel-sel & DNA kulit, meningkatkan penghasilan free-radical & melamin yang menjadi punca masalah pigmentasion (jeragat, tompok hitam, tona etc)

Menurut kajian Dr Humbert dari Hospital Universiti Besançon ke atas mereka yang posisi kerja bersebelahan tingkap, subjek menunjukkan lebih banyak tanda penuaan pada sisi muka yang lebih dekat dengan tingkap. Trend yang sama juga pada mereka yang memandu lebih lama untuk ke tempat kerja.

“Broad Spectrum Sunscreen” biasanya dilabel dengan “SPF & PA++” pada bahagian tube/kotaknya. Hanya sunscreen “Broad Spectrum” sahaja yang boleh menghalang kedua-dua radiasi (UVA & UVB) dari matahari & juga Blue-Light (HEV) dari screen gadget elektronik.

SPF hanya berfungsi untuk  menghalang UVB sahaja. Jadi kulit anda tidak terbakar, tapi masih boleh rosak kerana SPF tak mampu untuk menghalang UVA

PA++ pula berfungsi untuk menghalang UVA & Blue Light yang menjadi punca utama kepada masalah penuaan & kerosakan kepada kulit (termasuk kanser kulit).

Bahan natural premium & exclusive seperti minyak lobak (carrot seed oil) yang tinggi kandungan Beta Carotene & Vitamin E secara semulajadi terbukti berkesan untuk melindungi kulit dari UV untuk mengurangkan kesan penuaan.

Ramai beranggapan semakin tinggi SPF, semakin bagus sunscreen tu. Tapi sebenarnya TIDAK!. SPF adalah singkatan dari Sun Protection Factor. Sila rujuk gambarajah dibawah untuk perbezaan nilai SPF vs pelindungan.

Perbezaan protection factor hanyalah 1% sahaja untuk SPF30 vs SPF60 (hampir tiada beza)

Rialitinya, semakin tinggi SPF, semakin tinggi konsentrasi bahan kimia yang diperlukan untuk menghasilkan UV filternya. Kenapa perlu letak bahan kimia berlebihan di muka hanya untuk perlindungan yang hampir tiada beza?

Bahan kimia dari UV filter sunscreen juga dikaitkan dengan kemusnahan terumbu karang terutamanya dari jenis chemical sunscreen. Jadi penggunaan SPF35 bukan sahaja mampu memberi perlindungan yang mencukupi, malah lebih selamat untuk alam sekitar juga.

Note: Sesetengah negara di Europe & Japan telah mengharamkan pengunaan sunscreen melebihi SPF50

Sunscreen itu sendiri sifatnya adalah antiaging. Namun jika digabungkan bersama bahan-bahan berkhasiat tinggi untuk kulit, ia akan lebih berkesan untuk menghalang & merawat masalah kulit.

Age-Reverse Sunscreen™ adalah satu-satunya suncreen yang digabungkan dengan BeuT-Complex™ – yang diiktiraf antara anti-aging formula skincare terbaik dunia (memenangi 35 international award) untuk menghalang prosess penuaan. Jadi, ia bukan hanya melindungi kulit, tapi pada masa yang sama juga merawat & mencantikkan kulit hingga ke lapisan akar.

Anjal & Tegangkan Kulit : Mengandungi Bee Venom yang juga dikenali sebagai “natural botox” kerana keberkesanannya untuk menegangkan & menganjalkan untuk hilangkan kedutan pada kulit.

Melembabkan kulit : Mengandungi Hyaluronic Asid bertindak menyerap molekul lembapan untuk dibawa ke kulit. Juga mengandungi Emollient untuk memngekalkan kandungan air di dalam kulit daripada terhidrat/hilang untuk kekalkan kelembapan (penting untuk kelihatan cantik & berseri)

Baiki tona kulit : Hyaluronic Asid & Bee Venom juga terbukti berkesan untuk memperbaiki tona & masalah pigmentasi pada kulit.

Tak kira apa jenama, Sunscreen TAK ADA YANG 100% NATURAL. UV filter yang digunakan adalah dari bahan synthetic, jadi ia juga tak mesra wuduk perlu dicuci dengan bersih.

Tapi untuk fragrance, Sunscreen ini mengunakan 100% bahan natural iaitu campuran minyak pati Geranium, Rosewood, Lavender. Wangian dari sumber extract bahan semula jadi ini lebih selamat berbanding yang menggunakan bahan synthetic fragrant yang boleh menyebabkan iritasi pada kulit.

BeuT-Complex™ dirumuskan hampir 100% menggunakan bahan-bahan natural yang tinggi anti-aging & antioxidant. Walaupun lebih selamat, tapi bahan-bahan ini pendek jangka hayatnya. Jadi tak sesuai untuk jenama-jenama yang dijual di drug store atau shopping mall yang memerlukan tempoh hayat yang panjang (4~5tahun). Mereka terpaksa menggunakan bahan preservative seperti “paraben” untuk memanjangkan shelf-life supaya boleh disimpan untuk tempoh yang lama.

Nota:
Disebabkan fragrance yang digunakan adalah natural, jadi bau ini akan mula berkurangan jika produk ini telah lama dibuka. Namun jika lebih 3 bulan, meskipun bau sudah berkurang namun ia tetap berkesan kerana UV filter adalah bersifat synthetic dan tahan lama.

Sifatnya tekturnya seperti krim yang ringan seolah-olah seperti krim muka/lotion & tidak berwarna apabila dikenakan ke atas kulit. Jadi tidak akan meninggalkan kesan tompokan (bercapok) selepas disapu. Tekturnya yang halus memudahkan untuk disapu rata tanpa meninggalkan kesan berminyak (greasy) sperti kebanyakan sunscreen yang SPF >50.

Texturnya yang lembut seberti krim ni apabila disapu, ia seolah-olah meresap masuk ke dalam kulit walaupun sebenarnya tidak. 

Bergantung kepada cara & ketebalan sapuan, sunscreen ini akan meninggalkan sedikit “cast”, namun hanya pada kuantit yang sangat sedikit.

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylyl Methicone, Zink Oxide, Caprylic/capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Isononyl Isononanoate, Vegetable Glycerine, Cyclopentasiloxane, Peg/ppg-20/i5 Dimethicone Dimethicone, Cetearyl Dimethicone Crosspolymer Aluminum Hydroxide, Polyglyceryl-3diisostearate, Stearic Acid. 1,2-hexanediol, Cetearyl Alcohol (Plan base), Ceteareth-20 Hibiscus Sabdariffa (Roselle) Flower Extract, Camellia Japonica Flower Extract, Paeonia Albiflora Flower Extract, Bee Venom, Daucas Carota (Carrot) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Phenoxyetha- Nol, Pelargonium Graveolens. (Geranium) Flower Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil. Citrus Limon (Lemon) Peel Oil. Mentha Piperita (Peppermint) Oil.

1 tube mengandungi 30ml, mampu bertahan 2 hingga 3 bulan mengikut penggunaan normal yang disyorkan bermula awal pagi sebelum mulakan rutin harian & perlu diulang sapu setiap 3~4jam.

Pastikan sapu nipis & rata. Perlu dibasuh menggunakan cleanser sebelum berwuduk & sebelum tidur untuk elakkan pori-pori tersumbat & wuduk yang lebih sempurna.

Tempoh expired = 1tahun & 6bulan

RASAI PERBEZAAN SEAWAL 7 HARI SELEPAS PENGGUNAAN YANG KONSISTEN

Secara puratanya, NK AGE-REVERSE™ akan menampakkan kesan perbezaan seawal 7 hari. Pemakaian secara konsisten dan betul akan memberi kesan positif dalam masa sebulan

.

✅Jika anda sudah terbiasa menggunakan cleanser “drugstore”, anda akan dapati berbezaan yang sangat ketara walaupun pertama kali.

✅ Kulit akan menjadi kering. Ini adalah antara tanda-tanda BeauT-Complex™ sedang bertindak menegangkang kulit anda. Kulit akan mula rasa lembut selepas hari ke-3

✅ Masih lagi tiada perubahan ketara untuk masalah yang serius.

.

✅ Kulit akan berasa lebih “plump” gebu & lembab.

✅ Jerawat mula mengecut & berkurangan. Lubang pori-pori mula mengecut.

✅ Bintik putih & hitam mula berkurangan, hidung rasa lebih licin & glowing.

.

✅ Garis-garis & kedutan halus mula hilang, kulit berasa lebih anjal.

✅ Warna kulit mula sekata, biji-biji kecil jerawat mula hilang sepenuhnya

.

✅ Jeragat & parut jerawat kritical mula pudar (mungkin sepenuhnya)

✅ Kulit kelihatan seperti muda kerana diganti oleh lapisan baru yang lebih sihat kerana dirawat oleh BeauT-Complex™ hasil dari penggunaan konsisten sebelum ini.

✅ Jerawat lebih susah untuk tumbuh, kulit kembali cerah dan sihat.

✅ Wajah lebih berseri, gebu, anjal & sihat walaupun tanpa makeup.

Disclaimer:
Sela masa keberkesanan di atas adalah berdasarkan KEPUTUSAN PURATA hasil daripada kajian yang dibuat. Perlu diingatkan bahawa jangka masa ini mungkin berbeza mengikut keadaan Usia & tahap kerosakan kulit.

FEEDBACK FROM OUR VIP GUEST TRIAL

berikut ada hasil trial feedback ke atas pelanggan VIP kami setelah mencuba NK AGE-REVERSE™ cleanser selama hampir sebulan

TAPI MASALAH KULIT SAYA NI DAH TERLAMPAU SERIUS, BOLEH KE NK AGE-REVERSE™ SELAMATKAN?

Berikut adalah antara beberapa kajian kes client Dr. Siti yang mengalami masalah kulit yang sangat-sangat kritikal & hampir mustahil untuk dipulihkan – kebanyakanya berpunca daripada menggunakan produk synthetic & bertoksik). Alhamdulillah, berkat konsultansi & konsisten menggunakan produk NK™, kerosakan kulit yang hampir menemui jalan buntu ini berjaya diselesaikan.

Untuk kes kritikal, masa yang diambil akan lebih lama, jadi perlu lebih bersabar & konsisten untuk terus gunakan produk ini.

KES 1 : KERAP BERTUKAR PRODUK

Pn Laila mengalami masalah jeragat tahap kronik selepas kerap bertukar produk kosmetik pelbagai jenama. Alhamdulillah, selepas konsistent mengunakan NK selama 4bulan, perubahan yang sangat-sangat ketara dapat dilihat pada wajahnya walaupun pada permulaannya hamper givup mencari solusi maslah jeragat beliau. Baca kisah beliau DISINI

KES 2 : 4TAHUN GUNA PRODUCT TOXIC

Cikgu Mira yang asalnya memiliki kulit wajah yang cantik akibat tertipu dengan iklan jenama kosmetik ini, wajahnya mengalami breakout yang teruk akibat pengunaan produk bertoksik. Setelah penggunaan NK secara consistent masalah serius sebegini berjaya kembali pulih. Baca kisah beliau DISINI

KES 3 : KULIT TERLALU SENSITIF

Iman anak kepada Pn Malati dari Sabah ini mengalami masalah jerawat & kulit sensitif yang sangat kritikal. Bermacam product telah digunakan, tetapi hasilnya semakin teruk. . Atas nasihat Dr. Siti & penggunaan produk NK secara consistent masalah serius ini berjaya dipulihkan. Bacaan lanjut DISINI

NOTE:
Kes-kes di atas adalah kajian mengunakan Naturel Kiss Micellar Siries™ (MS) iaitu formulasi yang dibangunkan pada tahun 2018. Dengan formulasi terbaru BeuT-Complex™, kesannya adalah 5x lebih efektif berbanding MS™

HARGA PENGENALAN

Bayangkan, hanya untuk 3 produk asas sahaja total yang anda perlu belanja sekurang-kurangnya RM300~RM500.

Apatah lagi kalau jenama-jenama antarabangsa seperti Dior, Dr. Barbara dan sebagainya memang beribu-ribu la habis…

Namun dengan Age-Reverse, hanya serendah RM2.50 sehari anda mampu memiliki produk setaraf jenama antarabangsa jauh lebih effective.

NK Age Reverse Cleanser-1

tawaran
4 EXTRA BONUS
untuk
sepanjang hayat

CLICK BUTANG DIBAWAH UNTUK DAPATKAN BONUS BERNILAI RATUSAN RINGGIT INI SEKARANG

F.A.Q

 • Untuk penggunaan secara konsisten, boleh bertahan sehingga 2 bulan
 • Tips penggunaan setiap hari 2x sehari (1xpagi & 1xmalam)
 • Jangan risau, boleh terus guna & tak perlu grace period. Lagi cepat lagi bagus. Ada kes-kes terpencil yang mana pengguna mengalami reaksi kecil, anda hanya perlu teruskan menggunakan NK AR. Tempoh optimum penggunaan untuk menampakkan kesan adalah dari 1-minggu hingga 1-bulan.
 • NK AR adalah super gentle cleanser yang tidak memberi raksi harsh kepada kulit termasuk yang menipis kesan drpd penggunaan product bertoksik
 • Bee Venom mengandungi unsur inflamentory yang mampu meredakan rengsa & gatal-gatal atau allergic kulit
 • Bee Venom digelar ‘natural botox’ merupakan bahan yang amat bagus untuk mengurangkan garis halus kedutan, dan menjadikan kulit wajah lebih nampak firm (tegang dan berseri) kerana bee venom membantu pengaliran darah (improve blood circulation). Selain itu bee venom juga terkenal sebagai ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat. Kajian telah dijalankan terhadap bee venom ke atas wanita, mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri disebabkan faktor-faktor yang dinyatakan tadi.
 • Bee venom akan menstimulasikan penghasilan collagen, yang membantu penghasilan kulit baru yang lebih sihat. Manakala glutathione adalah lebih dikenali sebagai bahan untuk mencerahkan kulit.
 • Fungsi utama bee venom adalah anti aging, acne solution dan melicinkan kulit (make skin smooth), bukan memutihkan. Jika kulit nampak sihat, automatik ia akan berseri tidak kira warna kulit seseorang.
 • Penggunaan Bee Venom boleh merawat jeragat. Bahan utama dalam bee venom bukan vitamin C tetapi enzyme dan protein. Walaubagaimanapun pengguna perlu berhati-hati dengan produk bee venom yang tidak jujur. Contohnya hanya menggunakan nama bee venom tetapi mengandungi bahan-bahan yang merbahaya. 
 • Tidak semua essential oils baik untuk kesihatan dan kulit. Namun, beberapa essential oils adalah amat bagus dan menunjukkan ia mengandungi anti-aging properties yang amat tinggi.
 • Essential oils yang digunakan dalam produk NK AR adalah dipilih dengan teliti, kami lakukan kajian dan review sendiri bukan meniru produk lain. 
 • Essential oils adalah the top quality of ingredients, digabung dengan micellar nanotechnology, menjadikan NK AR adalah skincare terbaik. Penggunaan natural ingredients dapat menghalang breakout, mengurangkan garis halus, melembut dan mencerahkan kulit, merawat parut jeragat dan jerawat secara sustainable. Hasilnya kulit makin cantik dalam jangkamasa panjang.

Sewaktu kita tidur, ada 2 jenis hormon yang terlibat, iaitu:

 1. Melatonin (anti-aging hormon yang mengandungi antioksidan) – terhasil bila kita tidur.
 2. Cortisol (hormon stress) – berkurang bila kita tidur.

Tidur amat penting untuk kulit yang cantik. Tapi kulit juga boleh jadi kering terutamanya jika kita tidur dalam aircond, atau memakai pencuci muka yang mengandungi bahan kimia yang mengeringkan kulit sebelum kita tidur.

Banyak pencuci muka termasuk micellar cleanser di pasaran yang menggunakan bahan-bahan kimia sintetik, yang hanya menjadikan pengguna ‘rasa kulit bersih’ atau sensation sedangkan produk itu tidak membantu melembabkan kulit atau mengandungi bahan-bahan pelembab atau antiaging.

NK AR, yang mengandungi power ingredients tulen (bukan sintetik) Hyaluronik Acid, bee venom, minyak rose dan essential oil lain, akan menyerap dalam kulit dengan lebih efektif bila kita dalam keadaan relaks dan tidak stress. Di samping hormon melatonin yang dirembes, kombinasi ini akan menyebabkan wajah segar dan tidak kusam apabila kita bangun dari tidur. Keadaan tubuh dan kulit kita yang relaks ketika tidur, menyebabkan bahan-bahan aktif ini lebih berkesan.

NK AR dirumuskan dari hamper 100% bahan semula jadi, selamat digunakan untuk semua peringkat umur hatta untuk kanak-kanak sekalipun. Jika dari remaja sudah mula mengamalkan NK-AR, kuilt akan cantik & mudah diurus apabila dewasa. Cuma mungkin pernggunaanya tak perlu sekerap orang dewasa (malam sebelum tidur sahaja)

1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka

Age-Reverse Cleanser dihasilkan dari 99% bahan natural. Kekurangan produk yang tinggi % natural ini adalah tak tahan lama, cepat expired. Jadi tak sesuai untuk dipasarkan melalui kedai fizikal yang perlukan shelf life yang panjang supaya boleh letak lama di kaunter/rak-rak pasaraya & drugstore.

Untuk atasi masalah ini, bahan preservatif yang bersifat synthetic seperti paraben terpaksa dicampur untuk tingkatkan tempoh luput produk hingga 4~5 tahun.

Age-Reverse Cleanser™ tidak mengandungi paraben & bebas dari sebarang preservatif synthetic. Jadi tempoh hayat cleanser ini hanya 1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka.

CLOVERSEA ENTERPRISE  (IP0556185-D)
NO 9145 JALAN ENGGANG 12,
BANDAR PUTRA, 81000 KULAI JOHOR
TEL : 010-848 2949

Copyright  © Cloversea Enterprise (IP0556185-D)

You cannot copy content of this page